Att bygga nya kontor

Mångas andra hem är kontoret där de jobbar, och för att man ska ha medarbetare och anställda som trivs med sin tillvaro, och således kan arbeta produktivt, är det därför viktigt att skapa en arbetsplats med alla de förutsättningar som krävs för att de anställda ska känna sig hemma på kontoret. Faktum är att man vid en undersökning hos ungdomar på arbetsmarknaden kunde konstatera att hälften av dem ansåg att arbetsmiljön var viktigare än lönen. Det gäller särskilt att ha arbetsmiljön i åtanke när man bygger en helt ny kontorsbyggnad, och har möjlighet att börja från grunden.

En viktig faktor för trivseln på kontoret är till exempel att tillräckligt med dagsljus kommer in i lokalerna. Naturligt ljus gör att man blir piggare och gladare, och därmed presterar bättre. Vid en nybyggnation av kontorslokaler har man ett sällsynt tillfälle att faktiskt kunna påverka fönstrens storlek och placering, vilket man bör utnyttja på bästa sätt. Man bör också vid de senare stegen av byggnationen ha ljuset i åtanke, till exempel när man installerar persienner och gardiner; det bör finnas alla möjligheter att dra ifrån persiennerna helt, för att få in så mycket naturligt ljus som möjligt.roundtable-828546_960_720

När det kommer till inredningen i kontoret finns det några ledord man kan hålla sig till, nämligen färg, textilier och växter. Färgdetaljer i ett kontorslandskap har en uppiggande effekt, textilier bidrar till att dämpa ljudvolymen på kontoret och växter hjälper till med luftreningen (och skapar trivsel).

Om man vill få fler tips på hur man utformar ett nytt kontor på bästa sätt, är det bästa man kan göra att faktiskt rådfråga en eller flera av sina anställda. Det är ju de som har störst erfarenhet av vilka behov som finns i lokalerna, och hur man på bästa sätt utformar en arbetsplats för att de själva ska trivas där.

Det är dock inte bara de fysiska aspekterna av ett nytt kontor man måste ha i åtanke, utan även den digitala världen på kontoret, såsom intranät, kommunikationsplattformar för personalen och datasäkerhet. Om man vill ha hjälp med det sistnämnda, till exempel genom sårbarhetsanalyser, kan man kontakta Holm Security, som har bred erfarenhet inom detta område.

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

frontpage