Att tänka på när man köper hus

Ett bostadsköp är för de flesta den största affären de gör i livet. Både när det gäller hur mycket det kostar och med tanke på den effekt affären har på tillvaron. Inget påverkar vad vi kan göra och hur bekvämt vi har det i samma utsträckning som var vi väljer att bo. Man vill givetvis köpa ett hus som passar så bra som möjligt utifrån de förutsättningar man lever under. Många vill även ha en fastighet som de kan sälja med vinst senare i livet. I den här texten ska vi titta på några saker som det är bra att tänka på om man är på väg att köpa ett hus.

1024px-terraced_houses_evington_leicesterLäget är viktigast för de flesta

Hus är ofta flexibla. Du kan lägga till funktioner och skapa precis den invändiga miljö som du vill ha. Läget kan du dock inte göra något åt. Det är svårt att påverka servicen i närområdet, grannarna och närheten till attraktiva tätorter. Köp alltså inte första bästa hus som du blir förälskad i och har råd med utan välj hellre ett bra område och se till ha plats i budgeten för modifikationer av huset du sedan köper. Ett annat måste för husköpare är att göra en besiktning. Många fastigheter säljs med friskrivningsklausul vilket innebär att du inte kan få ersättning för dolda fel. Då är det extra viktigt att en fackman gått igenom huset och hjälpt dig att bedöma om det finns problem som kan bli dyra att åtgärda. Qleano.se hjälper dig med städning vid flytt, och det kan också vara värt pengarna att ta hjälp av någon som kan hjälpa till med att se vilka utvecklingsmöjligheter en fastighet har.

Gör en bra husaffär

Det är viktigt att gå på visning inför ett husköp. Ofta kan det vara smart att gå mer än en gång eftersom det handlar om att smälta många intryck och sedan göra en analytisk bedömning av om det är läge att köpa eller inte. Ofta kan man göra en ganska bra bedömning av en fastighets möjligheter och problem genom att studera prospekt och bilder i förväg. Var särskilt uppmärksam på hur det står till med uppvärmning av avlopp. Att byta ut dessa system kan i värsta fall kosta hundratusentals kronor och göra huset mer eller mindre obeboeligt under tiden som arbetet utförs. Det är även bra att fundera över hur mycket arbete trädgården kräver och om man är beredd att lägga ner den tiden. Många bedömare tror att huspriserna är på väg neråt på många håll som en följd av det nyligen införda amorteringskravet. Med tanke på den rådande risken för ränteuppgångar är det viktigare än någonsin att ha en månadsbudget med utrymme för både ränta och amortering.

 

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

frontpage