Skaffa sommarstuga

Det är många som drömmer om att skaffa sommarstuga. Visionen ser ofta snarlik ut för alla – tänk att äga en liten stuga med trägolv där det går att elda i öppna spisen och barnen kan springa omkring obehindrat på gräsmattan. Måltiderna äts utomhus och om man har tråkigt bläddrar man i en kvarglömd tidning från 90-talet. Att äga en sommarstuga har ett romantiskt skimmer runtom sig, just eftersom man åker dit under ledigheten på sommaren och kan koppla bort vardagens bestyr. Tyvärr är det vanligt med sommarstugor som brinner ned, därför finns en del saker att tänka på.

Sköt om dina ägor

Svenskarna lever upp på sommaren, det är en gammal sanning. Eftersom industrisemestern är utbredd i landet innebär det att många människor är lediga under samma period – juni, juli eller augusti. Ibland alla tre månader, om man har tur. Att under sin ledighet få gå barfota i gräset vid sin egen sommarstuga är en upphöjd dröm för många. Det behöver inte vara svårt att ordna, du kan få pengar med snabblån och kolla in utbudet på sommarstugor nu direkt, om du inte redan äger en. När man väl äger en fastighet är det viktigt att ta hand om den ordentligt. Många slappnar av på sommaren men det kan det ibland tas i i överkant. Tänk på att en sommarstuga ofta behöver mer underhåll än en lägenhet i stan, framförallt om din stuga är gammal. Det är också bra att vara medveten om säkerhetsaspekterna när familjen och vännerna samlas för att grilla och bada.

Investera i säkerheten

1200px-meat_fillets_being_grilledDu har säkert hört skräckhistorierna om sommarstugor förut. Meningen är inte att skrämma bort folk från att investera i ett härligt hus på landet, utan att höja medvetenheten kring vilket engagemang som krävs. För några år sedan kunde man höra om hur en trio grillade och brände ned en sommarstuga. Tyvärr upprepas sådana historier ibland och man kan bara hoppas att alla människor klarade sig. När du grillar vid din stuga är det viktigt att ha koll, hela tiden. En plötslig vindpust kan göra att glöd från grillen hoppar över i gräset. Om man är inne i en torr period kan detta snabbt ta fyr och få svåra konsekvenser. Om du är orolig är ett förslag att blöta ned marken runt grillen. Det räcker med en meter och behöver inte vara dyblött, men tillräckligt fuktigt för att en glödflisa skulle slockna. Den bästa säkerhetsinvesteringen är dock att ha ögonen på vad du sysslar med.

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

frontpage