Bostadsrätten: både bostad och investering

En bostadsrätt är den bästa bostaden om du ska bo på ett ställe under längre tid. Det är både en bostad och en investering. Hur ska du som ägare eller köpare tänka kring bostadsrätten?

Bostadsrätten- en investering

En bostadsrätt är inte bara en bostad, utan också en investering. Du äger något som du kan sälja och som vanligtvis får ett högre värde över tid, till skillnad mot en bil. För att din bostadsrätt verkligen ska bli en investering är det viktigt att du vårdar din lägenhet men också att hela fastighetens sköts på rätt sätt. Genom att anlita Nabo att sköta fastighetsförvaltning av din bostadsrättsförening, så kan du vara trygg i att allt sköts på bästa sätt, både praktiskt och juridiskt. Självklart med en digital lösning, som underlättar för alla. Genom att vårda bostadsrätten kommer du få ut mer pengar den dag som du säljer den. Du kan också använda din bostadsrätt som garant vid lån, vilket medför lån till lägre ränta.

Bostadsrätten som boende

Vi behöver alla någonstans att bo. Om du har hittat området som du trivs i och som fungerar väl med jobb, skola och fritidsaktiviteter, så är det klokt att satsa på att köpa en bostadsrätt om du ska bo i lägenhet. Du har då ett hem som du själv äger. ”Hyran” betalas till dig. Inga pengar i sjön. Det är du, och ingen annan, som beslutar om, när och hur en renovering ska göras. Du kan välja material och färger utan att behöva utgå från ett särkilt sortiment. Ju mer vi fixar i våra hem, desto bättre trivs vi i dem. Att trivas i vårt hem är viktigt. Det är naturligtvis inte alltid ekonomiskt möjligt att köpa en bostadsrätt, även om du vill. I så fall kan det vara klokt att börja planera din ekonomi så att du kan göra det i framtiden.

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

frontpage