Hitta den bästa mäklaren inför bostadsköp

Att köpa en bostad är oftast den största ekonomiska affären du någonsin kommer att genomföra i ditt liv. Bara av denna anledning är det avgörande att hitta en professionell fastighetsmäklare för att finna den bästa bostaden. Här nedan följer några råd på hur du hittar rätt mäklare för maximera din möjlighet att köpa drömhuset.

Gör detta innan du anlitar en fastighetsmäklare

Det finns några saker du kan göra innan du anlitar en fastighetsmäklare. Börja med att lista dina prioriteringar för den bostad du vill ha, det vill säga organisera listan dels efter vad du verkligen behöver och dels efter vad du vill önskar. Framförallt är det bra att känna till områdena och kvarteren där du vill bo.

Du bör granska aktuella fastighetsmäklare online för att se vilka betyg och omdömen de fått av tidigare kunder. Titta närmare på Mäklare i Saltsjöbaden eftersom de är idealiskt föredöme för en professionell mäklarbyrå. Där hittar du inspiration för vad som utgör en högklassig fastighetsmäklare som förmedlar bostäder utöver det vanliga. Undersök om du kan träffa en potentiell mäklare personligen för att avgöra om personen uppfyller grundläggande kriterier som följande:

  • Erfarenhet.
  • Utbildning.
  • Lokalkännedom.
  • Färdigheter och kunskaper.
  • Tillgänglighet.

Läs vidare för att se närmare på dessa grundläggande kriterier som utgör en bra fastighetsmäklare. Du vill trots allt hitta bästa möjliga nya bostad eftersom du sannolikt kommer att tillbringa många år där.

Topp 5 grundläggande kriterier

1. Erfarenhet. Erfarenhet är nyckeln för att hitta mäklare som är specialiserade i den typ av bostad du letar efter. Om du letar efter lyxhus i centrum vill du inte gärna ha en mäklare med erfarenhet av billiga hus på landet.

2. Utbildning. Utbildning och certifieringar indikerar att mäklaren har rätt kompetens som krävs för att uppfylla dina förväntningar. Inte minst visar det att mäklaren är engagerad och motiverad av sitt yrke.

3. Lokalkännedom. En mäklare som känner till lokala områden och stadsdelar vet vilka priser som är rimliga. Ett försäljningspris ska nämligen vara baserat på aktuella trender i området. Om priserna har sjunkit kontinuerligt den senaste tiden är det kanske inte rimligt att försäljningspriset är högre än genomsnittet. Mäklaren kan också berätta vilka områden och stadsdelar som är bäst lämpade baserat på din prioriteringslista.

4. Färdigheter och kunskaper. En mäklare bör ha goda tekniska färdigheter och kunskaper om bostäder. I annat fall kan du missa detaljer som du upptäcker för sent när du redan har flyttat in. Med tanke på att ett bostadsköp inte är vilken affär som helst vill du att mäklaren ska ha full koll på allt av vikt.

5. Tillgänglighet. I slutändan måste en mäklare vara tillgänglig. Det har ingen betydelse hur skicklig en mäklare är om personen är för upptagen eller svår att få tag på. Mäklaren bör också visa engagemang genom att svara utförligt på dina frågor och ägna tillräckligt med tid åt dina behov. Om mäklaren inte svarar när du ringer eller när du skickar sms är det tecken på bristande tillgänglighet. Du vill naturligtvis ha en professionell mäklare som de hos Mäklare i Saltsjöbaden.

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

frontpage