Bygga ett garage

Ett garage innebär inte bara att bilar som parkeras i det håller och bevarar sitt värde längre än om de får stå utomhus. Garaget höjer dessutom värdet på fastigheten, om det byggts på ett bra sätt. Så, även om du inte tycker dig behöva ett garage, kanske för att du låter bilen stå i en carport, så kan det komma att värderas högt av andra och det är viktigt om du funderar på att sälja fastigheten. För alla i behov av extra utrymme kan ett garage användas till många saker. Inte bara till förvaring av verktyg och trädgårdsredskap, som kanske är det vanligaste.

Användningsområden för garage

Det vanligaste användningsområdet för ett garage är att använda det för fordon som därmed står mer skyddat än under bar himmel. Men ett garage med extra utrymme kan naturligtvis även användas till andra saker. Att ha en liten verkstad eller extra förvaring på rejäla lagerhyllor är mycket vanligt. Stina använder sitt garage till att skapa konst i, särskilt om man inte har bilar eller låter dem stå ute under sommarhalvåret kan garaget användas till det mesta som tar lagom mycket plats i anspråk. Ett garage som inte är fullt uppvärmt och som har ett par ordentliga fönster för ljusinsläpp kan vara idealiskt för övervintring av känsliga växter.

Bygg garaget själv

Nu för tiden är bygglovsbestämmelserna mer generösa än tidigare och att bygga ett garage i anslutning till sin bostad kan till och med vara möjligt utan bygglov. Flera av de större byggbutikerna har färdiga lösningar som du relativt enkelt kan montera på egen hand. För den som vill bygga ett ett garage från grunden är just grunden, det svåraste momentet. Ska du ha fordon i garaget bör det ha en gjuten och väldränerad grund som klarar fordonets vikt. Garageinredningen kan gärna anpassas utifrån de verksamheter som man vill få plats med, om det handlar om andra saker än enbart fordonsförvaring.

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

frontpage