En bra affär

Vill du slippa mäklararvode när du säljer din lägenhet? Du spar mellan 25 000 och 50 000 om du sköter försäljningen själv? Mäklarna är proffsiga, klädda med designerkläder och har naturligtvis koll på alla juridiska regler. De har säljträning och har tillgång till firmans eget nätverk, men är du säker på att du inte klarar det lika bra själv? Du har väl också ett vänligt leende på läpparna, och att ha lite tilltugg och mousserande vin i plastglas i beredskap när spekulanterna strömmar in är väl inte så svårt? Om du lägger upp lägenheten på blocket.se så behöver du inte använda en mäklarfirma.

Förberedelse inför försäljning

Badrummets standard har stor betydelse för köparnas beslut. Det finns ett online-utbud på duschväggar där du kan finna vad du behöver. En handdukstork i krom kan vara detaljen som höjer priset på din lägenhet med 100 000 kronor. Om det är många unga spekulanter i ditt området så kommer de säkert med sina föräldrar i släptåg till visningen. Det kommer förmodligen använda sina föräldrar som säkerhet för sina lån. Ta noga reda på vilka lånelöften de fått så att du inte väljer en köpare som inte kan avsluta affären. Det är onekligen en fördel om den unge köparen har en solvent förälder i bakgrunden. Du kanske har en kompis som jobbar i mäklarbranschen? Varför inte be hen om en checklista så du vet exakt varje liten detalj som en säljare bör känna till vid försäljning?

Underskatta inte värdet av bra fotograf. Om du anlitar en dyr lägenhetsfotograf kommer det säkert kosta 5000 kronor. Varför inte planera din försäljning i förväg och ta ett foto för varje årstid?

Om du skapar en hype kring din lägenheten genom dina exklusiva foton så blir din visning en succé, och då ökar chanserna för budgivning.

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

frontpage